Qui som

Drac Màgic som una cooperativa d’iniciativa social fundada el 1971 dedicada fonamentalment a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals.

Les nostres àrees centrals d’activitat són la representació de les dones en els mitjans de comunicació audiovisuals i en l’autoria cinematogràfica, així com la formació en llenguatges audiovisuals promovent la divulgació de la cultura cinematogràfica entesa com a espai de coneixement, crítica i reflexió.

Entre els nostres projectes destaquen el festival de cinema La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona; el programa d’activitats escolars que treballa la perspectiva de gènere, la cultura de pau i les diversitats, Construir Mirades; la distribuïdora de cinema infantil, tranquil i en català Pack Màgic; la proposta de tallers extraescolars de barri Imagina Imagina, així com els nombrosos projectes que compartim amb altres institucions i/o entitats com  Filmoteca per a les Escoles, Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, Anem al cinemaAccions i resistències, entre d’altres.

Formem part de diferents associacions i col·lectius com TRAMA (Coordinadora de muestras y festivales de cine, video y multimedia realizado por mujeres), CCP (Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona), Plataforma per a l’educació mediàtica (Consell de l’Audiovisual de Catalunya) o ECFA (European Children’s Film Association), de la que també formem part de la junta.

Oferim assessorament i tutories personalitzades per a treballs de tot tipus: treballs de recerca, de màster, TFG, etc. La tutoria pot consistir en una entrevista personal, la facilitació de material didàctic, bibliografia, filmografia, en funció de les necessitats de cada cas.


Drac Màgic ha rebut diferents premis com a reconeixement de la seva contribució al món de la cultura, entre d’altres:

 • Placa al treball President Macià (2016) atorgada per la Generalitat de Catalunya en la categoria d’Igualtat d’Oportunitats i conciliació de la vida personal, laboral i familiar.
  • VIII Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual (2016) del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, en la categoria de trajectòria de foment de la diversitat en l’àmbit de la comunicació audiovisual.
  • Premi Nacional d’Audiovisual, (2005 ) per la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, atorgat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
  • Premi González Sinde (2000), atorgat per l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas.
  • Premi Homenots (2000) atorgat per l’Associació de Productors cinematogràfics de Catalunya.
  • Premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya (1983 i 1988).
  • Premi Ciudad de Gijón (1982).
  • Premi Sant Jordi (1980).

  Equip

  DIRECCIÓ DE CONTINGUTS: Marta Selva, Anna Solà, Marga Almirall i Marta Nieto

  GERÈNCIA: Àngels Seix Salvat

  ADMINISTRACIÓ: Alexandra Esteban i Mercè Señer

  PROJECTES EDUCATIUS: Mercè Cassanyes i Raquel Marques

  DISTRIBUCIÓ DE FILMS: Alfred Sesma

  PRODUCCIÓ: Alba Mondéjar i Glòria Soler

  COMUNICACIÓ: Diana Mizrahi

  EQUIP COL·LABORADOR: Alba Villarmea, Albert Monterde i Lourdes Labara