Qui som

Drac Màgic som una cooperativa d’iniciativa social fundada el 1970 dedicada fonamentalment a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals.

Les nostres àrees centrals d’activitat són la representació de les dones en els mitjans de comunicació audiovisuals i en l’autoria cinematogràfica, així com la formació en llenguatges audiovisuals promovent la divulgació de la cultura cinematogràfica entesa com a espai de coneixement, crítica i reflexió.

Entre els nostres projectes destaquen el festival de cinema La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, el programa d’activitats escolars Construir Mirades, la distribuïdora de cinema infantil, tranquil i en català Pack Màgic, la proposta de tallers extraescolars de barri Imagina Imagina, així com els nombrosos projectes que compartim amb altres institucions i/o entitats com  Filmoteca per a les Escoles, Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, Anem al cinemaAccions i resistències, entre d’altres.

Formem part de diferents associacions i col·lectius com TRAMA (Coordinadora de muestras y festivales de cine, video y multimedia realizado por mujeres), CCP (Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona) i ECFA (European Children’s Film Association).

Oferim assessorament i tutories personalitzades per a treballs de tot tipus: treballs de recerca, de màster, TFG, etc. La tutoria pot consistir en una entrevista personal, la facilitació de material didàctic, bibliografia, filmografia, en funció de les necessitats de cada cas.


Drac Màgic ha rebut diferents premis com a reconeixement de la seva contribució al món de la cultura, entre d’altres:

 • Placa al treball President Macià (2016) atorgada per la Generalitat de Catalunya en la categoria d’Igualtat d’Oportunitats i conciliació de la vida personal, laboral i familiar.
  • VIII Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual (2016) del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, en la categoria de trajectòria de foment de la diversitat en l’àmbit de la comunicació audiovisual.
  • Sòcies d’honor de l’Acadèmia de Cinema Català, (2014) Marta Selva i Anna Solà en representació de l’equip.
  • Premi Nacional d’Audiovisual, (2005 ) per la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, atorgat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
  • Premi González Sinde (2000), atorgat per l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas.
  • Premi Homenots (2000) atorgat per l’Associació de Productors cinematogràfics de Catalunya.
  • Premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya (1983 i 1988).
  • Premi Ciudad de Gijón (1982).
  • Premi Sant Jordi (1980).

  Equip

  DIRECCIÓ DE CONTINGUTS: Marta Selva i Anna Solà

  GERÈNCIA: Àngels Seix Salvat

  ADMINISTRACIÓ: Montse Pellicer i Mercè Señer

  PROJECTES EDUCATIUS: Marga Almirall i Marta Nieto

  DISTRIBUCIÓ DE FILMS: Alfred Sesma

  PRODUCCIÓ: Mercè Cassanyes i Alba Mondéjar

  COMUNICACIÓ: Diana Mizrahi

  EQUIP COL·LABORADOR: Alba Villarmea, Albert Monterde i Lourdes Labara