Imatges, records i territori

Projecte de treball participatiu, adreçat a la gent gran de diferents barris de la ciutat que té com a finalitat elaborar un muntatge audiovisual que posa en relació les vivències de la gent gran amb les imatges d’alguns dels films que més hagin influït en els imaginaris.

El cinema com a “fàbrica de somnis” ha jugat un paper primordial en el procés de construcció personal i social de diferents generacions i malgrat que la seva influència ha estat prou reconeguda no s’ha tingut gens en compte en el moment de considerar la seva incidència en les aspiracions o desitjos dels grups socials i de l’esdevenir històric del món contemporani.

Aquest projecte proposa donar la veu a dones i homes que han format part d’aquest col·lectiu indeterminat, anomenat públic, i treballar a partir de la seva experiència cinematogràfica, com a espectadores i espectadors, per a indagar sobre l’ abast dels imaginaris que el cinema va promoure en els seus trajectes vitals personals i col·lectius així com la seva aportació a la història d’una comunitat.

Des del 2015 s’ha desenvolupant a nou casals del districte de Sant Martí i a dos de Ciutat Vella (aquests últims amb el títol Imatges i narratives d’un altre temps). Des de 2018 fins a l’actualitat s’ha realitzat als barris de Trinitat Vella, Trinitat Nova i Zona Nord amb el nom d’Imatges, records i barris.”

amb qui el desenvolupem

quan s'ha desenvolupat

Subscriu-te
al butlletí del