Remenar els arxius: lectures creatives

18 DE DESEMBRE | 17.00 h
Fabra i Coats. Fàbrica de Creació

Com potenciar les apropiacions creatives dels arxius en l’educació? Quina és la importància de l’arxiu en les pràctiques de creació audiovisual?

Participants: Isabel Segura, Laia Colell, Carolina Astudillo i Simona Malatesta

Modera: Blanca A. Mató, membre de l’àrea de projectes educatius de Drac Màgic.

Isabel Segura
Historiadora, ha publicat Barcelona Feminista (2019), Cuines de Barcelona (2017), Barcelona-Chicago-Nova York (2013), La modernitat a la Barcelona dels cinquanta. Arquitectura industrial (2010), entre d’altres. Ha estat curadora de les exposicions Barcelona Fotògrafes, Carme Garcia, des del terrat, La lluita per l’oportunitat de viureD’institut a centre de cultura de dones. Centenari de l’Institut de Cultura i Biblioteca Popular de la dona, Maria Mercè Marçal: El cos, creació i representació.

 

Laia Colell
Llicenciada i DEA en Humanitats per la Universitat Pompeu Fabra. És membre fundadora de l’associació A Bao A Qu, dedicada a projectes que vinculen creació i educació. Entre els programes desenvolupats per l’entitat destaquen ‘Cinema en curs’ (iniciat el 2005 i actualment d’abast internacional), ‘Fotografia en curs’ i el projecte europeu ‘Moving Cinema’.

Carolina Astudillo
Periodista, realitzadora i docent. Els seus treballs oscilen entre el cinema experimental i el documental i tenen com a eix articulador les dones i la memòria històrica
Les seves pel·lícules El gran vuelo (2014) i Ainoha, yo no soy esa (2018) han estat exhibides a museus i institucions educacionals, i premiades a festivals nacionals i internacionals.
Imparteix cursos, seminaris i masterclass a universitats i escoles de cinema internacionals.

Simona Malatesta
Llicenciada per la facultat d’Arquitectura del Politècnic de Milano en Disegno Industriale per la Comunicazione. És Màster FSE (Politecnico di Milano) amb una beca europea en Movie Design, cinema, televisió i nous mitjans. És membre del Col·lectiu OVNI des de 2003.

Graphic recording realitzat en directe per Clara Tanit

Subscriu-te
al butlletí del