La ubiqüitat de les pantalles: de l’omnipresència a l’oblit

18 DE DESEMBRE | 15:30 h
Fabra i Coats. Fàbrica de Creació

Quina relació caldria construir amb l’arxiu incessant i “infinit” de les xarxes socials i el núvol? Quins reptes presenta la hiperpresència d’imatges i pantalles?

Participants: Andrés Hispano, Cecilia Bayo, Pol Capdevila i Elena Lasala.

Modera: Marga Almirall, membre de l’àrea de projectes educatius de Drac Màgic.

Andrés Hispano

Realitzador audiovisual, comissari expositiu i articulista. Ha comissariat exposicions d’Erwin Wurm (Roca Umbert), El rei de la casa (Palau de la Virreina, amb Marc Roig) i That’s not entertainment (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb Antoni Pinent), entre d’altres. A betevé va dirigir les Nits temàtiques i els programes Boing Boing Buddha, a la Xarxa de Televisions Locals, Baixa Fidelitat (juntament amb Félix Pérez Hita) i Soy cámara (CCCB/TVE, juntament amb Félix Pérez Hita i Ingrid Guardiola). Ha escrit David Lynch, Claroscuro americano (Glénat,1997) i col·laborat al suplement Cultura/s de La Vanguardia.

Cecilia Bayo
Tècnica de comunicació i membre del grup de mares i pares que col·laboren amb Xnet per la democràcia digital a les escoles.

Pol Capdevila
Enamorat de la filosofia i les arts, és professor de Teoria de l’art, Art contemporani i Teoria de la imatge a la Universitat Pompeu Fabra i a programes de postgrau d’altres universitats. L’eix central de la seva recerca se centra en el fenòmen del temps en l’art i en la cultura. Per ell és prioritari que tot allò que aprèn pugui destil·lar cap a la societat. I cap a l’Ona i la Jana, les seves dues filles.

Belén Soto
Al 2018 va co-fundar DU-DA i Galaxxia. Ha col·laborat en projectes de recerca amb entitats com Hamaca o la PAAC. També ha treballat a l’àrea de recerca d’Hangar, de TMTMTM, en el marc de mediacions de Medialab Prado i ha coordinat el festival Tallers oberts del Poblenou 2019. Ha participat i presentat projectes a exposicions, congressos i festivals com a b-e-c-o-m-i-n-g (Biennal Arquitectura Venècia 2018), Sonar+D (2018) o el I Congrés d’Ontologies Feministes (2019). Ha col·laborat amb graus i màsters d’art i recerca artística d’universitats com la UOC, la UPV/EHU, la UCM o l’Escola Massana.

Graphic recording realitzat en directe per Clara Tanit

Subscriu-te
al butlletí del