La ubiqüitat de les pantalles: de l’omnipresència a l’oblit

18 DE DESEMBRE | 15:30 h
Fabra i Coats. Fàbrica de Creació

Quina relació caldria construir amb l’arxiu incessant i “infinit” de les xarxes socials i el núvol? Quins reptes presenta la hiperpresència d’imatges i pantalles?

Participants: Andrés Hispano, Cecilia Bayo, Pol Capdevila i Elena Lasala.

Modera: Marga Almirall, membre de l’àrea de projectes educatius de Drac Màgic.

Andrés Hispano

Realitzador audiovisual, comissari expositiu i articulista. Ha comissariat exposicions d’Erwin Wurm (Roca Umbert), El rei de la casa (Palau de la Virreina, amb Marc Roig) i That’s not entertainment (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, amb Antoni Pinent), entre d’altres. A betevé va dirigir les Nits temàtiques i els programes Boing Boing Buddha, a la Xarxa de Televisions Locals, Baixa Fidelitat (juntament amb Félix Pérez Hita) i Soy cámara (CCCB/TVE, juntament amb Félix Pérez Hita i Ingrid Guardiola). Ha escrit David Lynch, Claroscuro americano (Glénat,1997) i col·laborat al suplement Cultura/s de La Vanguardia.

Cecilia Bayo
Tècnica de comunicació i membre del grup de mares i pares que col·laboren amb Xnet per la democràcia digital a les escoles.

Pol Capdevila
Enamorat de la filosofia i les arts, és professor de teoria de l’art, art contemporani i teoria de la imatge a la Universitat Pompeu Fabra i a programes de postgrau d’altres universitats. L’eix central de la seva recerca se centra en el fenòmen del temps en l’art i en la cultura. Per ell és prioritari que tot allò que aprèn pugui destil·lar cap a la societat. I cap a l’Ona i la Jana, les seves dues filles.

Elena Lasala
Va formar part de la coordinació de l’Institute of Radical Imagination, xarxa a escala mediterrània sobre pensament i acció postcapitalista. Ha format part de l’equip de Hablarenarte, coordinant projectes europeus i la residència artística Planta Alta, i ha col·laborat amb institucions com la Fundació Miró i Matadero Madrid. En paral·lel, participa en grups de recerca i curaduría de caràcter col·lectiu i activista, com a Archivos comunes, Raising Care o CLTVVA, que involucren pràctiques de memòria, feminismes i entramats urbans afectius.