25 de novembre

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Propostes de programació destinades a entitats, institucions i centres educatius (primària, ESO, batxillerat i cicles formatius)

Tallers

Recomanats a partir de 6 anys

Reinventar la publicitat

Coeducació audiovisual

Les nines només serveixen per jugar a ser mares? Els cotxes només són per fer curses? Fem una revisió dels estereotips i els continguts sexistes d’alguns discursos publicitaris per construir una proposta alternativa conjunta.

Durada: 1h 30 min

Els dibuixos es barallen

Molt sovint els personatges dels dibuixos animats tenen una relació agressiva amb l’entorn. Valorarem quines són les estratègies de plantejament de l’acció narrativa i inventarem maneres no violentes de resoldre els conflictes i les històries.

Durada: 1h

Recomanats a partir de 14 anys

Noies i espai públic

Una preocupació cinematogràfica

De vampires que transiten els carrers de la ciutat sota un hiyab a joves justicieres que protegeixen els campus universitaris, els debats feministes al voltant dels usos de l’espai públic es traslladen a les pantalles a través del cinema i la nova televisió. En aquest taller visionarem algunes narratives de resistència i també analitzarem algunes representacions d’experiències femenines al carrer, desmuntant mites i tòpics.

Durada: 2 hores

Remoure el trap

Creacions musicals no sexistes

El gènere musical del trap ha generat un univers de referències musicals i audiovisuals amb continguts, sovint, explícitament masclistes. El taller proposa una revisió crítica de les narratives del trap i una resposta creativa davant la naturalització de les violències.

Durada: 2 hores

Cinefòrums

Recomanat a partir de 5 anys

El vent entre les canyes. Curtmetratges infantils amb perspectiva de gènere
Cinc curtmetratges de França, Bèlgica i Suïssa, 2017, 62 min.

La divertida nena que vol jugar a cavallers a Randes i dragó, la bonica amistat entre una princesa i una dragona a La caça del dragó, les boniques estrelles a La nena i la nit, les ganes de ser lliure de l’animaló fantàstic a La unicorn i la lluita per l’alliberació de la tirania a El vent entre les canyes, conformen un programa de curtmetratges que és un meravellós cant a la llibertat.

Durada: 1h 30 min

Recomanat a partir de 14 anys

Tódalas mulleres que coñezo
Xiana do Teixeiro, Espanya, 2018, 71′.

Un film en tres actes. Tres converses entrellaçades i intergeneracionals al voltant de les vivències als carrers i a l’espai públic de diverses dones. Un film que evidencia la violència estructural contra les dones i el mite al voltant de la igualtat de gènere.

Durada: 2h aprox.

Recomanat a partir de 16 anys

Gens curtes de vista. Programa de curtmetratges

Quatre mirades sobre la feminitat, els imperatius estètics i les violències de gènere.

Una verdadera historia de terror
Marina Siero. Espanya, 2018, 4’.

A partir del descobriment d’un feminicidi en el terreny de la casa de la meva àvia, li pregunto sobre la seva vida, invocant a d’altres dones a alçar la veu contra el maltractament i la invisibilització.

Una vez
Sonia Madrid i María Guerra, Espanya, 2015, 14′.

Un dia com un altre qualsevol, la Chila Huerta va fer llevar els seus tres fills i va abandonar la casa on vivien amb el seu marit. Ningú a la ciutat no entenia com havia estat capaç de deixar-lo. Un home que duia la bondat reflectida als ulls.

Suc de síndria
Irene Moray. Espanya, 2019, 20′.

La Bàrbara i el Pol marxen uns dies de vacances. Envoltats de natura i amics, busquen passar-s’ho bé i alhora trobar un espai tranquil on poder gaudir de la seva intimitat.
Amb el suport d’en Pol, enmig de la natura, entre llàgrimes i rialles, la Bàrbara sanarà velles ferides i redefinirà la seva sexualitat.

Els tallers tenen un cost de 185 euros + IVA i els cinefòrums de 250 euros + IVA (a les contractacions fora de Barcelona, cal afegir-hi el desplaçament).