25 de novembre: Dia Internacional contra la Violència vers les Dones

Propostes de programació destinades a entitats i institucions

Tallers

Recomanats a partir de 6 anys

Els dibuixos es barallen

Molt sovint els personatges dels dibuixos animats tenen una relació agressiva amb l’entorn. Valorarem quines són les estratègies de plantejament de l’acció narrativa i inventarem maneres no violentes de resoldre els conflictes i les històries.

Durada: 1h

Recomanats a partir de 14 anys

Dones i espai públic: una preocupació cinematogràfica

De vampires que transiten els carrers de la ciutat sota un hiyab a joves justicieres que protegeixen els campus universitaris, els debats feministes al voltant dels usos de l’espai públic es traslladen a les pantalles a través del cinema i la nova televisió.

Durada: 2 h

Escenari selfie

La cultura del selfie (o autoretrat) s’ha introduït a les nostres vides fins a convertir-se en un gest quasi automatitzat. Malgrat aquesta hiperautorepresentació, l’exercici de pensar-nos en relació amb les imatges que produïm no és tan habitual. Com ens expliquem a través d’aquesta pràctica?

Durada: 2h

Cinefòrums
Recomanats a partir de 14 anys

Recomanats a partir de 14 anys

Tódalas mulleres que coñezo
Xiana do Teixeiro, Espanya, 2018, 71′.

Un film en tres actes. Tres converses entrellaçades i intergeneracionals al voltant de les vivències als carrers i a l’espai públic de diverses dones. Un film que evidencia la violència estructural contra les dones i el mite al voltant de la igualtat de gènere.

PROGRAMA DE CURTMETRATGES: Gens curtes de vista
Quatre mirades sobre la feminitat, els imperetius estètics i les violències de gènere.
(37 minuts)

Cosas de chicos
Aldara Filgueiras (Espanya, 2017) – 9 minuts

Mitjançant una simple inversió de rols, els estereotips associats a la feminitat i la masculinitat queden al descobert en una peça obertament còmica.

Organizar lo imposible
Tonina Matamalas i Carme Gomila (Espanya, 2017). 12 minuts

Las Kellys, una associació de cambreres d’hotel, parlen de les condicions de treball que tenen les professionals d’un sector molt feminitzat i les possibilitats de la denúncia a través de l’organització.

Celebraciones
Paz Piñar (Espanya, 2013). 12 minuts

Amb la tensió creada a la celebració d’aniversari del seu pare a un restaurant, en Mario, un adolescent de 16 anys, esclata.

Els sostens negatius
En minoria (Espanya, 2016). 4 minuts

Què ens estan dient les cadenes de roba interior femenina quan només fabriquen sostens amb push-up? Una reflexió en clau còmica al voltant dels imperatius tirànics de l’estètica consumista.

Clic en el botón Editar para cambiar este texto.