Taula inaugural

17 DE DESEMBRE | 16.30 h
Fabra i Coats. Fàbrica de Creació

Quins són els reptes educatius dels arxius cinematogràfics i com abordar-los des de les filmoteques?

 
Parlaments inaugurals: Beatriz Navas (Directora del Instituto de Cinematografía y las Artes Audiovisuales), Ramon Grau Sánchez (sub-director general d’Ordenació Curricular, de la conselleria d’Educació de la Generalitat), Jordi Martí (Sisè Tinent d’Alcaldia de l’Ajuntament Barcelona) i Marga Almirall (Drac Màgic).
Participants a la taula rodona: Esteve Riambau, Josetxo Cerdán i Elisa Giovannelli.

 

Modera: Tamara Moya Jorge, docent i investigadora de la Universidad Carlos III.

Esteve Riambau
Historiador, crític i realitzador cinematogràfic, doctor en Ciències de la Comunicació i llicenciat en Medicina i Cirurgia. Professor titular del Departament de comunicació audiovisual i publicitat de la Universitat Autònoma de Barcelona i, des de 2010, director de la Filmoteca de Catalunya. Professor del màster de Documental creatiu i del de Recerca en comunicació audiovisual de la UAB, ha impartit cursos i conferències a l’Escuela de Cine de San Antonio de Baños (Cuba) i a les universitats de Stanford (EUA), París III i Roma.

Juntament amb Elisabet Cabeza, ha codirigit els llargmetratges La doble vida del faquir (2005) i Màscares (2009), tots dos estrenats al Festival de Cinema de Sant Sebastià i premiats en diversos certàmens internacionals. Ha dedicat una particular atenció a la figura multimediàtica d’Orson Welles, materialitzada a diversos llibres, obres de teatre o un documental.

 Josetxo Cerdán
Doctor en Comunicació Audiovisual per la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha estat professor titular a la mateixa universitat i a la Universitat Rovira i Virgili. És Catedràtic de comunicació audiovisual del Departament de Comunicació a la Universitat Carlos III de Madrid des del 2017. El setembre del 2018 va passar a exercir el càrrec de Director a Filmoteca Española.

Paral·lelament a la seva tasca com a docent i investigador, Cerdán també ha dut a terme altres tasques com la direcció del Festival Internacional de Cinema Documental de Navarra (2010-2013) o l’elaboració de programes cinematogràfics per a diverses institucions nacionals i internacionals com el Festival Internacional de Cinema de Locarno, l’Anthology Film Arcchive o el Lincoln Center.

Elisa Giovannelli
Responsable del programa “Schermi &Lavagne” i de l’àrea educativa de la Cineteca de Bolonia (Itàlia).

Subscriu-te
al butlletí del