Sessions a l'aire lliure

Drac Màgic ha programat i organitzat aquest cicle de cinema integrat per films que reivindiquen l’apoderament femení en les diferents etapes de la vida: de l’adolescència rebel de Lady Bird, al qüestionament de l’estupidesa patriarcal de les tradicions a Dios es mujer y se llama Petrunya, fins a la batalla contra les institucions policials de la dona protagonista de Tres anuncios en las afueras. Personatges femenins que s’apoderen de la pantalla i denuncien i reivindiquen el seu lloc al món amb contundència i un gran sentit de l’humor.

Lady Bird, Greta Gerwig, Estats Units, 2017, 94 min.
La Christine, que es fa anomenar Lady Bird, es una adolescent de Sacramento que està cursant el darrer any a l’institut. Amb una personalitat forta i les idees molt clares, Lady Bird té ganes d’aventura i diversió, però està atrapada al seu poble, en un institut catòlic avorrit i en les contínues baralles amb la seva mare. El seu somni és anar-se’n a viure a la Costa Est i trobar el seu propi camí a través de l’art.

Dios es mujer y se llama Petrunya, Teaona Strugar Mitevska, Macedonia, 2019, 100 min
A Stip, un petit poble de Macedònia, cada mes de gener un sacerdot local llança una creu de fust al riu en una cerimònia en la que centenars d’homes es llancen a l’aigua per aconseguir-la. Qui l’atrapi tindrà bona sort durant tot l’any. Però aquesta vegada l’agafa Petrunya. La resta de competidors estan furiosos: Com s’atreveix una dona a participar en aquest ritual tradicionalment masculí? Esclata la tempesta, però Petrunya es manté ferma: no està disposada a retornar la creu.

Tres anuncios a las afueras, Martin McDonagh, Regne Unit, 2017, 112 min
La Mildred Hayes és una dona de 50 anys que viu al poble d’ Ebbing. La seva filla adolescent ha estat violada i assassinada i ella considera que la policia no està fent res per a resoldre el cas, així que decideix iniciar una batalla contra la policia del poble per a que es faci justícia. El seu primer pas serà contractar unes tanques publicitàries denunciant la situació i assenyalant al cap de la Policia com a principal responsable de la passivitat policial.

amb qui el desenvolupem

quan s'ha desenvolupat