La contemporaneïtat dels arxius: present i futur de les memòries visuals

18 DE DESEMBRE | 12:30 h
Fabra i Coats. Fàbrica de Creació

Quina és la importància de la feina dels arxius i quina direcció haurien de prendre? Com poden nodrir l’educació? 

Participants: Pablo La Parra, María Ruido, Gloria Vilches i Mercè Coll.

Modera: Anna Fonoll, investigadora predoctoral i docent (Universitat Rovira i Virgili).

Pablo La Parra
Professor i cap del Departament de recerca a Elías Querejeta Zine Eskola (EQZE) i director del projecte de recerca i arxiu Zinemaldia 70, impulsat pel Festival de Sant Sebastià i EQZE.

María Ruido
Realitzadora cinematogràfica, artista visual, investigadora i docent. Viu a Madrid i Barcelona, on treballa com a professora del Departament d’arts visuals i disseny de la Universitat de Barcelona. Entre les seves produccions destaquen els assajos documentals La memòria interior (2002), tiempo real (2003), Ficciones anfibias (2005), Plan Rosebud (I y II) (2008), ElectroClass (2011), Le rêve est fini (2014), L´oeil impératif (2015), Mater Amatísima (2017) y Estado de malestar (2019).

Gloria Vilches
Doctora en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València. És autora de la investigació Usos, estilos y formatos contemporáneos del audiovisual de apropiación en España, becada pel Centro de Cultura Montehermoso de Vitoria. Coordina Xcèntric, el programa de cinema experimental del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. Regularment és professora convidada de found footage a màsters i postgraus. Desenvolupa la seva activitat artística en el camp del collage i el super8.

Mercè Coll
Catedràtica de filosofia d’Educació secundària i professora de Literatura i cinema a la Universitat de Barcelona. Ha format part de l’equip de Drac Màgic de 1988 a 2012 i ha codirigit amb Mireia Gascón la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona de 2004 a 2010.

Graphic recording realitzat en directe per Clara Tanit

Subscriu-te
al butlletí del