Entre els arxius i les aules: el llegat visual en l’educació

18 DE DESEMBRE | 10:15 h
Fabra i Coats. Fàbrica de Creació

Quina relació establir des de les aules amb les genealogies fílmiques i com relacionar els arxius visuals amb la pràctica educativa?

Participants: Maria Adell Carmona, Aida Sánchez de Sardio Martín, Fanny Figueras, Maria Ojuel i Júlia Betrian Fatjó.

Modera: Anna Petrus, cineasta, escriptora, docent del cinema (UPF, UOC, UIC) i directora artística del Festival Memorimage.

Maria Adell Carmona
Crítica de cinema i docent. Doctorada per la Universitat Pompeu Fabra, imparteix classes d’història del cinema a la Universitat de Barcelona i és professora i directora del departament d’Estudis Fílmics d’ESCAC, així com del Màster en Estudis de Cinema i Cultures Visuals d’aquesta institució. Escriu habitualment al Diari Ara i col·labora esporàdicament a altres mitjans.

 Aida Sánchez de Serdio Martín
Professora agregada de la Universitat Oberta de Catalunya, on imparteix docència en el Grau d’Arts i el Màster de Gestió Cultural. Anteriorment ha estat assessora d’Educació i Públics al Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía de Madrid, i docent de la Facultat d’Arquitectura de la Universitat d’Umeå (Suècia), així com de la Unitat de Pedagogies Culturals de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona.

Júlia Betrian Fatjó
Pedagoga i màster en arts visuals a partir del qual indaga la relació entre els processos de creació i l’educació. Passa anys treballant i col·laborant en associacions juvenils, festivals i iniciatives culturals i socials diverses a Barcelona i també a nivell internacional. Actualment coordina, juntament amb l’Ana Camps, els Serveis Educatius de la Filmoteca de Catalunya i es manté vinculada a moviments i persones que cada dia li obren finestres des de les quals seguir reafirmant el seu compromís amb les pedagogies culturals i la transformació social.

Maria Ojuel
Experta en disseny i gestió curriculars, forma part de la Direcció General de Currículum i Personalització, coordina la Xarxa de Competència Bàsiques i és  investigadora especialitzada en Història.