cat | cast | eng

 
 
 
 

dracmagic.cat | mostra@dracmagic.cat
tel. +34 93 2160004
Sant Pere Mitjà 66 08003 Barcelona

 
 

Amb la diversitat de propostes que recollim en la nostra programació és pràcticament impossible determinar allò que identifica el treball creatiu de les dones, més enllà d’una voluntat clara per explorar i transitar per totes les possibilitats expressives que ens ofereixen les imatges com a vies d’accés a la realitat i al seu coneixement.

A Panorama hem inclòs les produccions més recents, que hem distribuït en dos apartats, el dels documentals i el de les ficcions. Com a ficcions es presenten dues històries reals, la de Louise Michel (Louise Michel, de Solveig Anspach), comunera i revolucionària, i la de Hildegarda von Bingen,(Vision, de Margarethe Von Trotta), mística i pensadora, dues dones que van tenir un paper molt destacat en la vida política del seu temps. La tercera pel·lícula, Rage, de Sally Potter, recrea el món de la moda des del testimoni dels seus protagonistes. No hi ha pròpiament història sinó un conjunt de relats, recitats en forma de monòlegs pels diferents personatges, tots ells interpretats per actors i actrius molt reconeguts.

En l’apartat dels documentals hi ha una gran varietat de propostes que qüestionen l’objectivitat atribuïda tradicionalment a les imatges-document. No tracten de desvelar la veritat dels fets, del present o del passat, sinó de mostrar el procediment de reflexió o d’investigació sobre els fets tractats. Les imatges interroguen i no demostren el que es considera com a realitat. La visió que ens ofereixen dels crims de Sierra Leone (War Don Don), del genocidi a Rwanda (My Neighbor My Killer) o de la figura del general Plutarco Elías Calles, figura destacada de la Revolució Mexicana (El General) no documenta o demostra la veritat dels fets que exposen, sinó que més aviat posa a prova el que ha estat considerat com a veritat o realitat. Altres produccions ens apropen a experiències i formes de vida molt diferents a les nostres sense anul·lar els seus trets diferenciats.

 

> llegir més

 
 

2010 Drac Màgic. Disseny web: Politburó