El Kinosaure ambulant

El Kinosaure ambulant és una activitat adreçada a públics familiars que s’emmarca dins del programa Barcelona districte cultural. És una proposta innovadora  que convida a nenes i nens a interactuar amb els relats audiovisuals d’una forma creativa i festiva. Connecta els infants amb la riquesa i la diversitat dels films infantils. Posa en valor la dimensió col·lectiva de l’experiència cinematogràfica.

Els programes que ofereix El Kinosaure ambulant són una combinació de projeccions de films curts i de dinàmiques participatives en les que es posa en joc la imaginació i l’espontaneïtat dels infants a l’hora d’interpretar les imatges i les narracions audiovisuals. La durada de cada sessió és de 1h 30 min.

El Kinosaure ambulant pack magic

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Boscos plens de sorpreses!

 

En aquesta primera sessió el Kinosaure ens transporta a les músiques, sons i veus que fan els boscos. Primer veurem una pel·lícula que passa al Bosc de Haquivaqui (Rasmus A Sivertsen, Noruega, 2016) i ens fixarem en les cançons per aprendre com es fa el doblatge d’una pel·lícula i posar-ho en pràctica! Tot seguit ens endinsarem en un altre bosc de la mà del curt One, two, tree (Yulia Aronov, França, 2014) per descobrir que els sons i les músiques també poden explicar històries sense la necessitat de la veu. 

Blanca i freda com la neu!

Kinosaure Ambulant

 

En aquesta sessió el Kinosaure ens convida a endinsar-nos a l’hivern i els seus paisatges nevats. Amb el curt Neu (Lanciaux i Roze, França, 2015) coneixerem una família inuit i veurem com les diverses llengües del món han creat paraules per referir-se a la neu. Seguirem la nostra ruta amb un fragment de L’hivern i la primavera al regne d’Escampeta (Pierre-Luc Granjon i Pascal Le Nôtre, França, 2008) que ens farà pensar què fem en cada estació de l’any i observar què fan els animals quan fa fred: alguns hivernen al seu cau!

Fantasmes i monstres, quin riure!

Kinosaure Ambulant

 

En aquesta sessió el Kinosaure ens porta unes històries que parlen d’una cosa molt important: de la llum i les ombres! Amb Laban i Labolina (Per Åhlin, Suècia, 2006) veurem com es pot jugar amb les ombres i quina relació tenen amb l’origen del cinema. Amb El diari de la Florentina (Janusz Martyn, Anna Wroblewska-Dzwoniarek i Dorota Ciesla, Polònia,2 014) jugarem a dibuixar i transformar les nostres pròpies ombres, mentre que la Molly d’El regal de la Molly Monstre (Ted Sieger, Alemanya-Suècia-Suïssa, 2015) ens ensenyarà que de l’ombra i de la foscor, no n’hem de tenir por!

 

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Barcelona districte cultural