Imagina, Imagina!

Cinema i activitats creatives per a infants de 3 a 7 anys – Activitats gratuïtes

3 febrer / 3 març / 7 abril / 5 maig 2018

Imagina, Imagina! és un programa que Drac Màgic organitza al Casal de Barri del Pou de la Figuera, en ple centre de Ciutat Vella a Barcelona. És una activitat gratuïta adreçada a infants de 3 a 7 anys on es proposen dinàmiques relacionades amb les arts visuals i la representació cinematogràfica.

Es realitza els matins de dissabte i té com a objectiu oferir una proposta lúdica i creativa a partir de referències procedents de la cultura audiovisual en diferents formats. L’activitat està dissenyada per a que les famílies deixin els nens i les nenes  a càrrec de monitors i monitores especialitzats, que els acompanyaran en totes les activitats.

Es tracta d’un projecte, concebut per l’equip pedagògic de Drac Màgic i organitzat conjuntament amb l’Associació de veïns i veïnes del Casc Antic, que té la finalitat de fomentar una pràctica del lleure que enriqueixi l’imaginari dels infants, que els apropi a la diversitat i la intensitat de les experiències estètiques i que, alhora contribueixi a la seva interrelació amb altres nens i nenes del seu entorn proper.

A partir de dibuixos, pintures, fotografies o fragments audiovisuals es desenvolupen un seguit de propostes que, mitjançant el joc, la creativitat, les dinàmiques corporals i el treball en equip, permeten expressar les emocions de nens i nenes així com fomentar les seves habilitats personals i socials.

PROGRAMACIÓ 2018

3 de febrer: Llums, pantalla i acció!

Què necessitem per a veure cinema? Primer de tot: llum! Segon: una pantalla, i per últim: un grup de nens i nenes que vulguin cridar: acció!

3 de març: Les formes i els colors del cinema

Ens podem emocionar amb un cercle que creix, amb un punt que balla o amb una desfilada de línies inclinades?  Juguem amb les formes i els colors del cinema i els convertim en els nostres amics i amigues.

7 d’abril: Imagina’t un ritme!

Com percebem les imatges i els sons? Quin efecte tenen en els nostres sentits i emocions? Experimentem amb els sons, el ritme i la música i els fem ballar amb les imatges.

5 de maig: Molt més que paraules

Ssssht! Silenci! Ens convertim en actors i actrius de cinema mut i ens expressem a través del cos, els gestos i les mirades.  Una experiència lúdica a través de la mímica i l’expressió corporal.