25 de novembre

Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Propostes de programació destinades a entitats, institucions i centres educatius (primària, ESO, batxillerat i cicles formatius)

Cinefòrum per a persones adultes – Virtual o presencial

Chez jolie coiffure

Rosine Mfetgo Mbakam. Bèlgica, 2018. 71′. VOSC.

Una perruqueria és l’espai escollit per la directora per enregistrar, amb una habilitat i respecte absolut, les converses -lliures, plenes de dolor, de por, però també de determinació- sobre les expectatives d’unes dones migrants al bell mig d’un barri de Brussel·les. De la mà de Sabine, vinguda del Camerun després d’haver estat en règim de semi esclavatge al Líban, el film ens fa entrar en aquest petit espai de vuit metres quadrats on ella i les altres perruqueres treballen entre 13 i 14 hores de manera clandestina a l’espera que es regularitzi la seva situació sota l’amenaça de l’expulsió i la curiositat dels turistes.

Durada: 2h

Tódalas mulleres que coñezo

Xiana do Teixeiro, Espanya 2018, 71′. VOSC. DCP, MP4.

Un film en tres actes que són, també, tres converses entrellaçades i intergeneracionals al voltant de les vivències als carrers i a l’espai públic de diverses dones. Però, ¿Com parlar d’experiències de por sense articular un discurs de la por? Xiana do Teixeiro se’n surt amb un cinema directe i radical que evidencia, per acumulació quasi sil·logista, la violència estructural contra les dones i el frau del mite de la igualtat.

Durada: 2h

Activitat per a grups de dones – Només presencial

Comunicació i espai públic

Taller d’anàlisi de les comunicacions sexistes de l’espai urbà

A partir de visionats d’anuncis i d’altres materials gràfics i audiovisuals es generarà reflexió i debat al voltant del sexisme present a l’espai públic comunicatiu  de l’entorn proper a les persones participants (autobusos, aparadors i altres espais; publicitat de gimnasos, supermercats, equipaments en general i mitjans de comunicació locals).

Durada: 1h30m

Activitats per a infants ( de 6 a 10 anys) – Només presencial

Reinventar la publicitat

Desmuntem els estereotips sexistes

Què significa que als anuncis només les nenes juguin a nines i vagin vestides de rosa? Per què les publicitats de cotxes de joguina encara es fan amb color foscos, veus masculines i sobretot hi apareixen nens? Fem una revisió dels estereotips i els continguts sexistes d’alguns discursos publicitaris per construir una proposta alternativa conjunta.

Durada: 1h30m

Activitats per a joves (de 12 a 18 anys)  – Virtual o presencial

Si en toquen a una, ens toquen a totes

Programa de curtmetratges sobre violències masclistes i resistències en femení

Una programació cinematogràfica orientada a la sensibilització sobre les violències masclistes. La sessió proposa el visionat de tres peces audiovisuals i la dinamització d’un debat participatiu sobre les discriminacions i les violències que pateixen les noies i les dones, però també sobre les seves estratègies quotidianes de supervivència i resistència.

Durada: 1h30m

Masculinitats en revisió, nois en acció

Programa de curtmetratges a favor d’una masculinitat lliure d’arquetips

Una programació cinematogràfica orientada a la revisió crítica dels arquetips de la masculinitat i a l’articulació de masculinitats postpatriarcals. L’activitat proposa el visionat de tres peces audiovisuals i la dinamització d’un debat participatiu amb l’objectiu de contribuir a la superació d’atributs com la competitivitat, la violència o la homofòbia i valorar altres vivències més plàcides de la masculinitat.

Durada: 1h30m

Per a més informació, tarifes i inscripcions contactar amb inscripcions@dracmagic.cat