Els joves s’ajuden de les xarxes per crear una identitat, amb el risc de buscar sempre l’aprovació virtual.

Nereida Carrillo. AraEstils. 25/09/2017.

 

Marta Nieto, continguts i coordinació de Construir Mirades, programa de formació en llenguatges audiovisuals, participa en aquest article a tres veus, amb Jaume Funes, educador i piscòleg especialitzat en adolescents i joves,  i Susana Lluna, consultora d’estratègia digital i coordinadora del llibre Los nativos digitales no existen.

A Blancaneu, la madrastra preguntava al seu mirall qui era la més bonica. Aquest mirall té avui un equivalent real i es diu Instagram. Com aquell personatge de rondalla, moltes noies es fan una selfie i esperen que la xarxa contesti amb l’aprovació d’una cascada de likes. Com aquell personatge, al segle XXI molts joves es formulen preguntes sobre ells mateixos, sobre la seva identitat sexual, política i social, i busquen les respostes i també aplacar el seu desassossec a internet. A la xarxa hi trobaran de tot. Noies hipersexualitzades fent morrets, com Kylie Jenner (03), però també youtubers com Naty Penadas (02), que amb un collar de punxes es pregunta per què no pot estimar algú del mateix sexe. Llegir més...