El bosc de Haquivaqui (Dyrene i Hakkebakkeskogen) és un musical en stop motion basat en un conte radiofònic de fa 60 anys, èxit a Noruega, el seu país d’origen, que posteriorment es va editar en format conte. Un referent per als nens i nenes noruecs, equivalent al que aquí seria el conte del Patufet.

A Noruega, mig milió d’espectadors han vist aquesta darrera versió cinematogràfica, produïda el 2016, que s’estrena a Catalunya el desembre del 2017 de la mà de Pack Màgic. Aquesta entretinguda i bonica història sobre els animals del bosc de Haquivaqui és la suma de dos elements molt llaminers. Per una banda, i en la tradició de les faules més clàssiques, parla d’humans referint-se als animals i proposa un món inventat que anhela la pau i la convivència, on els conflictes es resolen de manera pacífica. Per l’altra banda, la minuciositat de la tècnica i les divertidíssimes cançons el converteixen en el millor musical en stop motion que s’hagi vist i escoltat mai!

El bosc de Haquivaqui, un musical bestial, ha comptat també amb un doblatge bestial amb la participació de Pastorets Rock, que han posat les veus a quatre dels personatges: Morten (Ferran Aixalà), Ratolineta (Clara Olmo), Marvin (Jordi Huete), Marta Rosell (àvia Rat). Ells mateixos ens expliquen la seva experiència en el següent vídeo: