aracoop: Conèixer i aprendre amb empreses cooperatives està desenvolupant al llarg d’aquest curs la seva tercera edició. Aquest programa, impulsat des del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, amb la col·laboració de la Confederació de Cooperatives de Catalunya, apropa el model cooperatiu als i les alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius amb l’objectiu que coneguin el funcionament de les empreses cooperatives de la mà de les persones que hi treballen.

Igual que les anteriors edicions, el programa posa en connexió més d’una trentena de centres educatius distribuïts per les diferents demarcacions catalanes amb més d’una trentena de cooperatives, tot posant en relació als i les joves amb les cooperatives del seu territori més pròxim. Les empreses participants són representatives de la varietat d’activitats econòmiques que desenvolupen les cooperatives al nostre país: agroalimentació, indústria, banca ètica, turisme, medi ambient, energies renovables i consum, entre d’altres.

En l’edició d’enguany i a dia d’avui, els centres educatius participants han visitat 29 cooperatives i més de 800 alumnes han conegut de primera mà el funcionament d’una cooperativa. Això els ha permès veure traduïts a la pràctica molts dels continguts desenvolupats a l’aula en assignatures com Emprenedoria i Economia. El programa continuarà desenvolupant-se fins a final de curs.

Al clip que acompanya aquest post podeu veure l’experiència dels i les alumnes de l’IES Màrius Torres de Lleida en la seva visita a Actel Grup, cooperativa de segon grau integrada per 118 empreses cooperatives del sector agroalimentari.