Qui som

Drac Màgic som una cooperativa d’iniciativa social fundada el 1970 dedicada fonamentalment a l’estudi i a la divulgació de la cultura audiovisual i la seva utilització en diverses activitats educatives, socials i culturals.

Les nostres àrees centrals d’activitat són la representació de les dones en els mitjans de comunicació audiovisuals i en l’autoria cinematogràfica, així com la formació en llenguatges audiovisuals promovent la divulgació de la cultura cinematogràfica entesa com a espai de coneixement, crítica i reflexió.

Entre els nostres projectes destaquen el festival de cinema La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, el programa d’activitats escolars Construir Mirades, la distribuïdora de cinema infantil, tranquil i en català Pack Màgic, la proposta de tallers extraescolars de barri Imagina Imagina, així com els nombrosos projectes que compartim amb altres institucions i/o entitats com  Filmoteca per a les Escoles, Observatori de les dones en els mitjans de comunicació, Anem al cinemaAccions i resistències, entre d’altres.

Formem part de diferents associacions i col·lectius com TRAMA (Coordinadora de muestras y festivales de cine, video y multimedia realizado por mujeres), CCP (Consell de Coordinació Pedagògica de l’Ajuntament de Barcelona)  i ECFA (European Children’s Film Association).

Drac Màgic ha rebut diferents premis com a reconeixement de la seva contribució al món de la cultura, entre d’altres:

 • Placa al treball President Macià (2016) atorgada per la Generalitat de Catalunya en la categoria d’Igualtat d’Oportunitats i conciliació de la vida personal, laboral i familiar.
  • VIII Premi per a la Diversitat en l’Audiovisual (2016) del Consell de l’Audiovisual de Catalunya, en la categoria de trajectòria de foment de la diversitat en l’àmbit de la comunicació audiovisual.
  • Sòcies d’honor de l’Acadèmia de Cinema Català, (2014) Marta Selva i Anna Solà en representació de l’equip.
  • Premi Nacional d’Audiovisual, (2005 ) per la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona, atorgat pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.
  • Premi González Sinde (2000), atorgat per l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas.
  • Premi Homenots (2000) atorgat per l’Associació de Productors cinematogràfics de Catalunya.
  • Premi de Cinematografia de la Generalitat de Catalunya (1983 i 1988).
  • Premi Ciudad de Gijón (1982).
  • Premi Sant Jordi (1980).

  Equip

  DIRECCIÓ CONTINGUTS: Marta Selva i Anna Solà

  GERÈNCIA: Àngels Seix Salvat

  ADMINISTRACIÓ: Montse Pellicer i Mercè Señer

  PROJECTES EDUCATIUS: Marta Nieto

  DISTRIBUCIÓ DE FILMS: Alfred Sesma

  COMUNICACIÓ: Alba Mondéjar

  EQUIP COL·LABORADOR: Marga Almirall, Albert Monterde, Lourdes Labara, Blanca A. Mató