Imagina, Imagina!

Cinema i activitats creatives per a infants de 3 a 7 anys – Activitats gratuïtes

4 febrer / 4 març / 1 abril / 6 maig 2017

Imagina, Imagina! és un programa que Drac Màgic organitza al Casal de Barri del Pou de la Figuera, en ple centre de Ciutat Vella a Barcelona. És una activitat gratuïta adreçada a infants de 3 a 7 anys on es proposen dinàmiques relacionades amb les arts visuals i la representació cinematogràfica.

Es realitza els matins de dissabte i té com a objectiu oferir una proposta lúdica i creativa a partir de referències procedents de la cultura audiovisual en diferents formats. L’activitat està dissenyada per a que les famílies deixin els nens i les nenes  a càrrec de monitors i monitores especialitzats, que els acompanyaran en totes les activitats.

Es tracta d’un projecte, concebut per l’equip pedagògic de Drac Màgic i organitzat conjuntament amb l’Associació de veïns i veïnes del Casc Antic, que té la finalitat de fomentar una pràctica del lleure que enriqueixi l’imaginari dels infants, que els apropi a la diversitat i la intensitat de les experiències estètiques i que, alhora contribueixi a la seva interrelació amb altres nens i nenes del seu entorn proper.

A partir de dibuixos, pintures, fotografies o fragments audiovisuals es desenvolupen un seguit de propostes que, mitjançant el joc, la creativitat, les dinàmiques corporals i el treball en equip, permeten expressar les emocions de nens i nenes així com fomentar les seves habilitats personals i socials.

PROGRAMACIÓ 2017

4 de febrer / Nyam, nyam!

Menjar és una necessitat però també un plaer per als sentits. Els colors i les formes dels aliments, els plats elaborats i la diversitat de les cuines del món formen un gran conjunt d’imatges  que forneixen la tradició pictòrica, fotogràfica i audiovisual.

Elaborem “sopes”, “amanides”, “coques” i tota mena de “menús” a partir d’imatges aprofitades.

4 de març / Al ritme de punts i línies!

Ens podem emocionar amb un cercle que creix, amb un punt que balla o amb una desfilada de línies inclinades?

Experimentem amb diferents representacions abstractes, pintures i fotografies, i ens movem al ritme de pel·lícules que en comptes de personatges utilitzen formes geomètriques acompanyades de música.

1 d’abril / Viatge al fons marí

A més a més de ser com un gran prat blau, el mar està ple de sorpreses: peixos, vaixells, estrelles de mar, dofins, pedres, algues i molt més! Fem un viatge cap al fons del mar per descobrir els seus habitants.

Coneixerem el fons del mar viatjant a través de les pel·lícules i aprendrem a representar-lo en dibuixos i collage a partir de múltiples tècniques.

6 de maig / Monstres, quin riure!

Farem un recorregut per les imatges de monstres i fantasmes que veiem en les pel·lícules i els contes i descobrirem si aquestes criatures que ens fan por són tan valentes com semblen.

Crearem els nostres monstres imaginaris, els projectarem a la pantalla gràcies a la llum i els donarem moviment: farem ombres xineses!